Haz

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), tüm dünyanın birlikte geçtiği kritik koronavirüs sürecinde Türkiye'deki en büyük toplumsal kesim olan ebeveynlere ve öğretmenlere odaklanan "Pandemi Döneminde Gündelik Pratikler, Algı ve Eğitim İhtiyaçları Araştırması"nın raporunu yayınladı. ÖRAV tarafından tasarlanan ve yürütülen araştırma kapsamında, Covid-19 pandemisine bağlı karantina ve uzaktan eğitim sürecinin öğretmen ve ebeveynlerde yarattığı etki ile öğretmen ve velilerin genel durum ve ihtiyaçlarının saptanması hedeflendi. Mayıs-Temmuz 2020 tarihleri arasında 3.757 kişi ile online mecralar üzerinden gerçekleştirilen araştırmaya katılanların yüzde 52'si öğretmen veya eğitimci, yüzde 26'sı veli/ebeveyn, geri kalan yüzde 22'si ise kendisi de öğretmen olan ebeveynlerden oluşuyor.

Telafide Ben de Varım" Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

Haz

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme e-Kılavuzu'na göre Yaz Dönemi Destekleme ve Yetiştirme Kursları Takvimi'nin detayları belli oldu.

Haz

ÖSYM Başkanlığı,Sınav Görevlilerine Yönelik Eğitim Animasyon Filmi Hazırladı.

Sınav görevlilerinin sınavlarda uymaları gereken kuralların uygulanmasına yönelik bilgilendirme amacıyla eğitim animasyon filmi hazırlanmış olup eğitim filmine aşağıdaki bağlantıdan erişilebilecektir.

Aşağıdaki bağlantı linklerinden YKS sınavındaki görevinize göre dilediğiniz eğitim videoyu izleyebilirsiniz.

Haz

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kovid-19 salgını sürecinde Bakanlığın yaptığı çalışmalara daha kolay ulaşılması için hazırlanan "covid19.meb.gov.tr" internet sitesinin yayına açıldığını duyurdu.

Haz

Milli Eğitim Bakanlığı sıkça sorulan sorular portalı açtı. Oluşturulan web sayfası ile MEBİM'de sık sorulan sorular bir araya getirilerek halkın hizmetine sunuldu. Vatandaşların kafalarına takılan sorulara en kısa sürede ve yetkili birimlerce sunulan resmi bilgi ve belgelere dayalı cevaplarla ihtiyaç duyduğu hizmeti temin etmesi amaçlandı.

Haz

Pandemi döneminde özellikle evden çıkamamanın etkileri yetişkinler kadar çocukları da etkilemektedir ve böyle bir süreçte evde panik, kaygı havası yüksek olur ise çocuklar bu durumdan olumsuz yönde etkilenebilir. Bu süreçte pozitif enerji her zamankinden çok daha önemli. Evde yoğun bir şekilde vakit geçirdiğimiz bu dönemlerde özellikle çocuklarımızla olan iletişimimize, paylaştığımız zamana ve yaptığımız etkinliklere daha fazla dikkat etmekte fayda var.

Haz

Yeni bir araştırmaya göre, gereğinden fazla süslenmiş sınıflar öğrencileri çok fazla görselliğe maruz bırakarak hafızalarını ve odaklanma becerilerini etkileyebilir.

Haz

Milyonlarca öğrencinin geçtiğim hafta katıldığı 2021 yılı LGS'de gözler, sonuçların açıklanmasında ve LGS yerleştirmelerine çevrilmiş durumda.
LGS'ye giren öğrenciler, sonuçların açıklanmasının ardından, belirlenen tarihler arasında tercih süreci başlayacak.

TRT Eba İlkokul ve Ortaokul 14-20 Haziran 2021 Haftası Uzaktan Eğitim Programı

Haz

Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul öncesi, ilkokul ve ortaokulların e-okuldaki yıl sonu karne ile ilgili iş ve işlemleri konu alan, e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde gerekli teknik alt yapı güncellemeleri tamamlanarak, sistem üzerinde aktif duruma getirildi.

Haz

14 Haziran, ABO kan grubu sistemini bulan Nobel ödülü sahibi bilim insanı Karl Landsteiner'ın doğum günü olması sebebiyle her yıl tüm dünyada "dünya gönüllü kan bağışçıları günü" olarak kutlanmaktadır. Amacı, ihtiyaç sahipleri için kan veren gönüllü kan bağışçılarını kutlamak ve gönüllü güvenli kan ihtiyacına toplumun dikkatini çekmektir.

Haz

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Özel Eğitim ve Rehberik Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan e-Özel dergisinin 5. sayısı yayınlandı. Özel eğitim öğrencileri hazırlanan dergide özel öğrencilerle ilgili çalışma, yayın ve faaliyet haberleri yer almaktadır.

Haz

Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğünce Eğitimde FATİH Projesi'nin ağ altyapı, donanım ve erişim bileşenlerinin tek yapı üzerinden yönetilmesi için FATİH Proje Yönetim Sistemi (PYS) oluşturuldu. FATİH (PYS) üzerinden, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı tüm resmi okulların; Tesis Bilgi Sistemi Yönetimi, Envanter Yönetim Sistemi, Arıza Takip Sistemi, Keşif İşlemleri ve Çağrı Merkezi yönetim işlemleri yürütülecek.

Haz

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmî eğitim kurumlarında görev yapmak üzere 19.940 sözleşmeli öğretmenin atama işlemi için 2021 Mart Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve atama Duyurusu yayımlanmış olup bu kapsamda ön başvurular 15-26/03/2021 tarihleri arasında alınmış ve adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri 03/05/2021 tarihinde elektronik ortamda ilan edilmişti.