Yüz yüze eğitimin başladığı 01 Haziran tarihinden itibaren her gün LGS sınavına girecek 8'ncı sınıf öğrencilerimize deneme sınavları düzenliyoruz. Deneme sınavları sonuçları görmek için aşağıdaki bağlantı linklerine tıklayınız.

7. Deneme Sınavı sonuçları için tıklayınız.

8. Deneme Sınavı sonuçları için tıklayınız.

Arçelik ve Cumulus'ün bir araya gelerek düzenlediği Gençler Geleceği Tasarlıyor etkinliği, öğrencilerin 3B tasarım yaparak yaratıcılık, mühendislik, matematik ve tasarım konularında sınırlarını zorlamayı ve geliştirmeyi amaçlıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bizim muhakkak öğretmenlerimize dinlenme fırsatı vermemiz lazım. O yüzden okullar kapandıktan sonra 2 hafta seminer dönemi olurdu ama biz yapmayacağız çünkü o dönemde vereceğimiz eğitimin kat kat yıl içinde aldılar." dedi.

Çalışmak İle İlgili Sözler. İnsan her zaman hayattan bir şeyler istemekte ve bir şeyleri elde etmeyi beklemektedir. İstediklerini gerçekleştirebilen insanlar her zaman çalışan insanlardır. Çalışmak ile ilgili sözler her zaman bu insanlar ile ortaya çıkmıştır. Çalışmak güzel sözler ile açıklanır.

Çalışan insan hayatı boyunca kazanan insan olarak nitelendirilmektedir. Her ne kadar çalışan insan her zaman kazanan insanda olsa çalışmak insana her zaman zor gelmiştir.

Özellikle kendini bir şeylere zorla ittiriliyormuş gibi hisseden insan hiçbir zaman çalışmak istemez. Ancak insan çalışmadığı sürece hayatında bir adım daha ileriye gidemez. İlerlemek ve istediklerini elde etmek isteyen insan her zaman çalışmalıdır.

Çalışmak insana kaybettirmeyen ya da insanın üzülmesine yol açmayan tek şeydir. Her anını değerlendiren ve zamanını boşa harcamaya insan hayatı boyunca kazanır.

Beethoven kimdir?

Ludwig van Beethoven (d. 17 Aralık 1770 – ö. 26 Mart 1827), Alman klasik müzik bestecisi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin zararlı alışkanlıklara karşı bilinçli şekilde yetişmeleri; sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve internet bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini fark etmeleri, teknolojinin doğru kullanımının önemini kavramaları, bağımlılıklara karşı farkındalıklarını arttırarak daha güvenli, daha sağlıklı bir hayat sürmeleri ve Yeşilay cemiyetinin faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek Projesi" gerçekleştirilmektedir. Proje kapsamında Bakanlığımıza bağlı ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde  'bağımlılık' konulu yarışma düzenlenmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Haziran ayı boyunca esnek çalışmanın devam edeceğini açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Haziran ayı boyunca ikinci bir talimata kadar kamudaki esnek çalışmanın devam edeceğini açıkladı.

Türkiye genelinde öğrenciler, 2020-2021 eğitim öğretim yılı karnelerini 18 Haziran'da alabilecek; 2 Temmuz'a kadar okullardaki telafi programına isteğe bağlı olarak katılabilecek.

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine Haziran Ayı Normalleş Tedbirleri konulu genelge gönderdi. İçişleri Bakanlığı: Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında; Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 22.0005.00 saatleri arasında; Pazar günleri ise Cumartesi günü saat 22.00'den başlayıp Pazar gününün tamamını kapsayacak ve Pazartesi günü saat 05.00'de tamamlanacak şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır. Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacaklar da belli oldu.

May

Uzaktan eğitimin adresi EBA...

May

Okuma yazma öğretimi kişilerin akademik gelişimini, bağımsız yaşam becerilerini geliştirebilmek için en temel unsurdur. En hassas grup olan özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerimizin ise bu becerileri daha güç kazanmaları sebebiyle, okuma yazma öğretiminin bu öğrencilerde önemi en üst düzeydedir.

May

Hayat Boyu Öğrenme Haftası etkinlikleri kapsamında Ögretmenler arası fotoğraf yarışması değerlendirme sürecinin ikinci aşaması halk oylaması olarak gerçekleştirilmiştir.

May

TRT Eba İlkokul ve Ortaokul Tv 31 Mayıs-06 Haziran 2021 Uzaktan Eğitim Programı belli oldu. Aşağıdaki görsellerde ders programını görebilirsiniz.

Faaliyete Başvuru

Öğretmenlerimiz; mebbis.meb.gov.tr adresinden kişisel şifre ile giriş yaparak->hizmetiçi eğitim modülü-> kursiyer işlemleri -> faaliyet başvuru ->menülerinden gelen sorgu ekranından uzaktan eğitimleri listeleyerek ve faaliyet kodu ile sorgulama yaparak istedikleri eğitimlere başvuru yapabilirler.

May

Dargeçit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün 26.05.2021 tarihinde ilçe genelindeki ortaokullarda gerçekleştirdiği LGS deneme sınavı sonuçları belli oldu. Ortaokulun son sınıfında okuyan öğrenciler arasında düzenlenen yarışmaya okulumuzun 8'ncı sınıfında öğrenim gören öğrenciler de iştirak etti.