Gençlere verdiğimiz eğitimin niteliği; ülkemizi, nasıl bir geleceğin beklediğini de belirleyecektir. Her ne kadar, eğitime verilen önem, son yıllarda artmış gibi görünse de, maalesef tek taraflı bir yönelim var.

Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, depremden etkilenen çocukların psikososyal yönden desteklenmesi amacıyla "Aileler İçin Çocuklara Yardım Kılavuzu"; deprem ve psikolojik travma konusunda da "Öğretmenler İçin Yardım Kılavuzu" hazırladı. Ayrıca, depremin yaşandığı bölgede ikinci yarıyılın başlamasıyla birlikte tüm okullarda öğrencilere yönelik üç oturumdan oluşan psikoeğitim programı uygulanacak.

Uzaktan eğitimin adresi EBA...

Eğitimde bu yıl 2020 e- kitabı Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesinde yayınlanmaktadır. 2020 yılında eğitim öğretim hayatında meydana gelen gelişmelerin ve yapılan çalşmalarında konu edinildiği bültende eğitim tarihine ilişkin önemli veriler ele alınmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı, Kovid-19 salgını döneminde öğrenciler ve veliler için hazırlanan eğlenceli eğitim içeriklerini "http://meb.ai/KjRFB1" internet adresinde bir araya getirdi.

TRT Eba İlkokul ve Ortaokul 07-11 Haziran 2021 Haftası Uzaktan Eğitim Programları, derslerin yıllık programları doğrultusunda programı belli oldu. Yüz yüze eğitimin yanında öğrencilerin konu eksikliklerini kapatmak, genel tekrar yapmak ve dersleri pekiştirmek isteyen öğrenciler için hazırlanan programları takip etmek isteyen öğrenciler için içinde bulunulan haftanın programı aşağıdaki şekilde sürdürülecekir.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı merkezi sınav 973 yurt içi ve 4 yurt dışı sınav merkezinde, 17 bin 793 okulda ve 82 bin 355 salonda gerçekleştirildi. Sınav sonuçları, 30 Haziran 2021'de "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.

Bağımlılık, bir nesneye, kişiye ya da bir varlığa duyulan önlenemez istek; veya bir başka iradenin tahakkümü altına girme durumu olarak tanımlanır. Bağımlılık kavramının anlamı, psikoloji ve siyaset alanlarında farklıdır.

İnsan yaşamının en vazgeçilmez ögesi insanın yaratılış olarak sosyal bir varlık olması sebebiyle, diğer insanlarla öyle ya da böyle temas halinde olma ihtiyacını duyması belki de. Yapılan araştırmalar göz önünde bulundurulduğunda; sosyal yaşam, insanın psikolojik sağlığından, bağışıklık sistemine yaptığı katkılarla fiziksel sağlığına ve insani kaynaklara yakınlığı sağlaması anlamındaki avantajıyla ekonomik iyiliğine kadar birçok alanda yaşamına pozitif katkılar sunan vazgeçilmez bir konu. Fakat insani ilişkilerde söz konusu olan bu sosyalleşme ve yakınlık ihtiyacının ölçüsünün ne olacağı da üzerinde düşünülmesi gereken ayrı bir mevzuu. Çünkü yakınlık ihtiyacının karşılanması konusunda belli sınırlar gözetilmediğinde insan açısından elzem olan sosyalleşme ihtiyacı belli problemleri de beraberinde getirmektedir. Bu problemlerin temelinde kendi ihtiyaçlarını karşılama hedefinde olan insanın farkında olarak ya da olmayarak diğer insanın özel alanına tacizde bulunması yer alır.

Hafta sonu ders tekrarları ile öğrendiklerimizi pekiştirelim

LGS Öncesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersindenn Eğlenerek Genel Tekrar Yapmak İsteyen Öğrenciler İçin Bazı Etkinlikler

Değerli Öğretmenler,
Bu araştırmanın amacı covid-19 pandemi sürecinde fedakar öğretmenlerin , uzaktan eğitime karşı tutumları ile iş stresleri arasındaki ilişkiyi incelemektir. Çalışma kapsamında elde edilecek bilgiler sadece bilimsel amaçla kullanılıp tamamen gizli kalacaktır. Araştırmadan  sağlıklı sonuçlar elde etmek adına anket maddelerine sizi en iyi yansıtacak şekilde cevap vermeniz büyük önem taşımaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), telafi eğitimin detaylarını paylaşmaya devam ediyor. Bu amaçla veli, öğrenci ve öğretmenlere yönelik web sitesi oluşturdu. Siteden eğitimdeki her paydaşın yaz önümüzdeki telafi döneminde ihtiyaç duyduğu materyaller paylaşılıyor. Bu amaçla internet adresi üzerinden öğretmenlere yönelik olarak sunulacak olan etkinlikler ve mesleki gelişim programları telafidebendevarim.meb.gov.tr adlı internet sitesi üzerinden  açıklandı.
MEB tarafından hazırlanan sitede bu programlarla ilgili etkinlik planları ve detayları bilgiler yer alıyor.
Siteye giriş yaparak içerikleri incelemek için https://telafidebendevarim.meb.gov.tr/ogretmen.html TIKLAYINIZ

Milyonlarca 8. sınıf öğrencisinin katılacağı 2021 yılı LGS, 6 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.
LGS'ye kısa bir süre kala, öğrenciler iyi ve daha kaliteli liselerde eğitim görmek için, Pazar günü ter dökecek.
2021 Yılı LGS sınavında sınav görevlilerin yapması gerken iş ve işlemleri sunu halinde hazırlandı. Sunuyu indirmek için tıklayınız.

Milli Eğitim Bakanı Ziya bu akşam Ahmet Hakan'ın sunduğu tarafsız bölgeye konuk oldu.
Bakan Selçuk Ahmet Hakan'ın gündeme dair sorduğu önemli konuları yanıtladı.
Bakan Selçuk, 2021-2022 yeni eğitim öğretim yılına ilişkin yaptığı açıklamalarda, okulların yeni dönem için 1 Eylül'de açılacağını belirtti. Okulları yeni eğitim öğretim yılına 1 Eylül Pazartesi gününden itibaren başlayacak