T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / DARGEÇİT - Suçatı İmam Hatip Ortaokulu

e-Okulda Yıl Sonu İşlemleri İçin Gerekli Güncellemeler Tamamlandı

Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı okul öncesi, ilkokul ve ortaokulların e-okuldaki yıl sonu karne ile ilgili iş ve işlemleri konu alan, e-Okul Yönetim Bilgi Sisteminde gerekli teknik alt yapı güncellemeleri tamamlanarak, sistem üzerinde aktif duruma getirildi.

1: 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı ikinci döneminde öğrencilerin sınava girmeyi tercih etmediği derslerin yılsonu puanı birinci dönem puanlarına göre belirlenecektir.

2: Birinci dönem puanının ikinci dönem için de uygulanmasını tercih eden öğrencilerin varsa sistemde daha önce kayıt edilmiş ikinci dönem puanlarının e-Okul sisteminden okul müdürlüklerince silinmesi gerekmektedir.

3: Birinci dönem puanının ikinci dönem için de uygulanmasını tercih eden öğrencilerin karne, sınıf geçme defteri ve öğretmen puan çizelgelerinde ikinci dönem puanı hanesine birinci dönem puanları otomatik olarak yansıtılmaktadır.
4: Sürekli devamsız durumda olan ilkokul 1,2,3 ve 4.sınıf ile ortaokul 5,6,7 ve 8.sınıf öğrencileri için herhangi bir puan girişi yapılmayacak olup bu durumdaki öğrenciler için okul idarelerince "e-Okul Kurum İşlemleri/ŞÖK-Sınıf Tekrarına Kalanlar/Sürekli Devamsız-Veli İsteği Sınıf Tekrarı" ekranı üzerinden "Sürekli Devamsız Sınıf Tekrarına Kaldı" seçeneği seçilerek sınıf tekrarına kalmaları sağlanacaktır.

5: Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 31.Maddesi gereği velisinin yazılı talebi doğrultusunda sınıf tekrarına kalacak olan ilkokul 1,2,3 ve 4. sınıf öğrencileri için okul idarelerince "e-Okul Kurum İşlemleri/ŞÖK-Sınıf Tekrarına Kalanlar/Sürekli Devamsız-Veli İsteği Sınıf Tekrarı" ekranı üzerinden "Veli İsteği İle Sınıf Tekrarına Kaldı" seçeneği seçilerek sınıf tekrarına kalmaları sağlanacaktır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.06.2021 - Güncelleme: 15.06.2021 10:47 - Görüntülenme: 110
  Beğen | 0  kişi beğendi