Çoğu öğrenci ortaokul çağına geldiğinde, aileleri ve öğretmenleri onlara sesli bir şekilde kitap okumayı da bırakmış oluyor. Ancak yeni bir araştırma, çocuklara kitap okunmasının anlama becerilerini artırdığını; streslerini azalttığını ve bu sayede farklı içeriklere daha fazla maruz kaldıklarını ortaya çıkardı.

Millî Eğitim Bakanlığınca Sıfır Atık Projesi kapsamında başlatılan yeni proje ile öğrencilerle öğretmenlere dağıtılan ücretsiz ders kitapları, defter ve atık kağıtlar geri dönüşüme kazandırılacak. Çalışma, 2020-2021 eğitim öğretim yılı telafi eğitimlerinin sonunda başlatılacak.3 gün önce

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

İlçemiz İLKSAN Temsilci Seçimleri 19 Haziran 2021 Cumartesi günü Dargeçit Sakarya İlkokulu'nda yapılacaktır. Seçimde öğretmenleri oy kullanabilecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, emniyet ve asayiş ile kamu düzeninin korunmasını sağlayan, diğer kanunların ve Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinin verdiği görevleri yerine getiren, İçişleri Bakanlığına bağlı silahlı genel kolluk kuvvetidir.

Ülkemizin ve Dünyanın her bir köşesinde; doğal afetlerin, savaşların, göçlerin, sosyal adaletsizliğin yıkıcılığı ile mücadele eden mazlumlara yardım elini uzatarak insanlığın umutlarını yeşerten Türk Kızılay'ının 153. Kuruluş Yıl Dönümü kutluyoruz.

2020-2021 eğitim öğretim yılı sona ererken öğrencilerimizi hazır tutmak, gelecek eğitim öğretim yılındaki eğitim kayıplarını telafi etmek ve motivasyonlarını sağlamak için deneme sınavları yapıyoruz. 25 Nisan 2021 tarihinde yapılması planlanan bursluluk sınavına hazırlık maksadıyla uzaktan eğitim çalışmalarını toplu, etkin ve verimli şekilde iştirak edemeyen öğrencilerimize bursluluk sınavı denemeleri düzenliyoruz. Bursluluk sınavına hazırlık hedefiyle beraber bir buçuk yılı aşkın zamana dayanan salgın virüsün yayılım hızının artışından kaynaklanan yüz yüze eğitim tatil kararları dolayısıyla aktif eğitim öğretim çalışmalarından uzaklaşan öğrencilerimizin eğitime yönelik ilgi, bilgi ve sevgilerini  canlı tutmak için her fırsatı değerlendiriyoruz.

Kontrollü normalleşmeyle beraber Milli Eğitim Bakanlığı "Telafide Ben de Varım" programını başlattı ve okullarda çocuk seslerinin tekrar yankılanacağının müjdesini verdi.

Teknoloji alanında yaşanan hızlı değişimler sonucunda çocuklar dijital çağ içerisinde doğuyorlar ve gelişimlerini sürdürüyorlar. Teknoloji doğru kullanım sağlandığında birçok iyi yanı içerisinde barındırmaktadır. Bunlardan en önemlisi olarak da bilgiye ulaşımı kolaylaştırmış olması gösterilebilir. Ancak yanlış veya fazla internet kullanımı farklı sorunların ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Özellikle son dönemlerde sıkça karşımıza çıkmakta olan teknoloji bağımlılığı bu sorunların başında gelmektedir.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, imam hatip okulları meslek dersleri öğretmenleri ile din kültürü ahlak bilgisi öğretmenlerine yönelik düzenlenen Tashih-i Huruf Kursları başarılı bir şekilde tamamlandı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce uluslararası Anadolu imam hatip liseleri öğrencilerine yönelik düzenlenen "Hasb-i Alem Buluşmaları"na konuk olan Genel Müdür Dr. Nazif Yılmaz, öğrencilerle bir araya geldi.

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce HİSAR Projesi kapsamında imam hatip okullarındaki öğretmenlerin katılımıyla inovasyon, STEM ve robotik alanında verilen eğitici eğitimlerinin ikinci etabı final sergisiyle tamamlandı.

Uluslararası Laboratuvar Akreditasyon Birliği (ILAC) ve Uluslararası Akreditasyon Forumu (IAF)'nun müşterek girişimleri sonucunda her yıl 9 Haziran günü akreditasyon ve kalite bilincinin arttırılması, akreditasyonun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla Dünya Akreditasyon Günü olarak kutlanmaktadır.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığının pandemi döneminde vatandaşa yönelik yürüttüğü çevrim içi yaygın din eğitimi faaliyetlerine yönelik yapılan hizmetleri paylaştı

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, yoğunlaştırılmış dil programı uygulayan imam hatip ortaokulu yöneticilerine yönelik bilgilendirme toplantısı, Genel Müdür Dr. Nazif Yılmaz'ın katılımıyla gerçekleştirildi.