T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
MARDİN / DARGEÇİT - Suçatı İmam Hatip Ortaokulu

Pandemi Döneminde Çocuklarla Evde Kaliteli Vakit Geçirmek İçin 5 Öneri

Pandemi döneminde özellikle evden çıkamamanın etkileri yetişkinler kadar çocukları da etkilemektedir ve böyle bir süreçte evde panik, kaygı havası yüksek olur ise çocuklar bu durumdan olumsuz yönde etkilenebilir. Bu süreçte pozitif enerji her zamankinden çok daha önemli. Evde yoğun bir şekilde vakit geçirdiğimiz bu dönemlerde özellikle çocuklarımızla olan iletişimimize, paylaştığımız zamana ve yaptığımız etkinliklere daha fazla dikkat etmekte fayda var.

1) Birlikte filmler izleyebilirsiniz. Yoğunluktan fırsat bulamadığınız filmleri izlemek için aslında harika bir fırsat var ve bu zamanı film akşamları düzenleyerek anlamlı bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Madagaskar, Kayıp Balık Dori, Mary and Max, Arı Maya çocuğunuzla birlikte izleyebileceğiniz filmler arasında.

2) Kitaplar okuyabilirsiniz. Uzunca süredir iş yoğunluğundan vakit bulamadığınız güzel kitapları okumak için iyi bir fırsat olabilir. Çocuklarınıza ve kendinize harika, yeni kitaplar armağan ederek bu süreci verimli bir şekilde kullanabilirsiniz.

3) Mutfakta pişirmekten keyif aldığınız yemekleri beraber pişirebilir, birlikte yeni lezzetler keşfedebilirsiniz.

4) Birlikte spor yapabilirsiniz. Evde hareketsiz kalmamak, zihnine ve bedenine fayda sağlamak adına evde jimnastik saatleriniz olabilir. Hem size hem çocuğunuza hareket etmek daha iyi hissettirecektir.

5) El becerilerinin gelişimini destekleyecek mini aktiviteler yapabilirsiniz. Sevdiği çeşitli kıyafetleri kendisinin tamir etmesi, düğmesini dikmek ya da ilgi alanına giren çeşitli teknolojik eşyaları tamir etmesine olanak sağlayabilirsiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.06.2021 - Güncelleme: 16.06.2021 12:11 - Görüntülenme: 113
  Beğen | 0  kişi beğendi