Mrt

Okulumuzda, KTS faaliyetleri kapsamında  "Güvenli İnternet Kullanımı ve Kişisel Verilerin Korunması" konulu çalışma gerçekleştirilmiştir.

İnternet Güvenli mi?

Gerekli tedbirler alınmadığı takdirde internet güvenli olduğunu söylemek doğru değildir! Hiç kimse internet ortamında %100 güvenlik garantisi veremez. İnternet kullanıcısı kendi üzerine düşen sorumlulukları yerine getirirse, interneti belli bir düzeyde güvenli hale getirebilir. Peki, nedir bu sorumluluklar:

• Antivirüs ve firewall programı kullanmak, İşletim Sistemimizi güncel tutmak,
  • Neyi nerede aradığımıza dikkat etmek,
  • Kablosuz ağımızın şifresini paylaşmamak ve herkese açık şekilde bırakmamak, şifre güvenliğine dikkat etmek,
  • İnternet üzerinden alışveriş yapıyorsak sanal kredi kartı kullanmayı tercih etmek,
  • Şüpheli linkleri ve e-mailleri açmamak, tıklamamak,
  • Çok kişinin kullandığı bilgisayarda, bankacılık işlemlerini zorunlu olmadıkça yapmamak, İnternet Bankacılığı ve çevrimiçi alışverişte dikkatli olmak
  • Üyelik istenen sitelerde kişisel bilgilerin tamamını vermemek, Kimlik Hırsızlığı ve Dolandırıcılığa maruz kalmamak
  • Sosyal paylaşım sitelerinde kişisel gizlilik, mahremiyet ve paylaşım konularında ölçüler ve sınırlar belirlemek, Sosyal Ağ Güvenliğine dikkate etmek

Mrt

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Kalite Takip Sistemi faaliyetleri kapsamında "Eğitim Ortamları ve Fizikî İmkânlar Alanı" nda; "okulumuzda, öğrencilerin faydalanacağı sesli kitap okuma alanları oluşturulmuştur.

Çocuklarda günde en az 15 dakika sesli kitap okunması anlamayı kolaylaştırır, kelime haznesini genişletir, empati becerisini artırır.

Sesli okumanın her yaş için faydalarından biri de eleştirel düşünme becerilerini geliştirmesidir.

Mrt

Merkezi Sınav Sistemi ve yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar üzerinde durduk. Okul türleri ve içeriğine uygun bilgilendirmeler yapıldı. Okul seçiminde bilgi, beceri ve yeteneklerin önemi vurgulandı.Seminerimizde; öğrenciler bir şeyler başarmak için öncelikle bir hedefe sahip olmayı ve bunu gerçekleştirmek için en önemli şeyin motivasyon olduğunu, sınav anında dikkat edilmesi gerekenleri de öğrendiler.

Mrt

Okulumuzda Din Öğretimi Kalite Takip Sistemi kapsamında öğrencilerimizin kitap okuma faaliyetlerini artırmak için ''ASKIDA KİTAP'' uygulamasına geçilmiştir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında okulumuzda öğrencilerimizle günün anlam ve önemini belirten etkinlikler yapıldı.

DEĞERLER EĞİTİMİ PANOMUZU NİSAN AYINDA  GÜNCELLEDİK.

23 NİSAN EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI İÇİN PANOMUZU DÜZNLEDİK

SOSYAL BİLGİLER DERSİNDE SÜMER ÇİVİ YAZISIYLA İSMİMİZİ YAZMAYI ÖĞRENİYORUZ.

KÜTÜPHANELER HAFTASI İÇİN PANO DÜZENLENDİ.

Mrt

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının geliştirilmesine yönelik çalışmalar yapılır ve takibi sağlanır.

HER ÖĞRENCİNİN BİR FİDANI OLSUN

KURTULUŞ SAVAŞI,ÇANAKKALE ZZFERİ,DOĞO VE GÜNEYDOĞUDA ŞEHİT OLAN

OKULDA KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Mrt

DEĞERLER EĞİTİMİ PANOMUZU GÜNCELLEDİK.