May

Yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte güzel havaları değerlendirerek öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımı ile okul pikniğimizi gerçekleştirdik.Okuldaki öğrenci ve öğretmenlerimizin katıldığı ve doyasıya eğlendiği pikniğimizde mangal yakıp, halay çekip, çeşitli oyunlar oynayıp anın tadını çıkardık.

LGS öncesinde öğrencilerimiz ve okulumuzda görevli öğretmen  arkadaşlarımızla kahvaltı yaptık.

KTS (Kalite Takip Sistemi) etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizin beceri temelli sorular üzerinde çalışma ve bu soruları çözme tekniklerinin gelişmesi ve hızlanmaları için  çalışmalar yapıldı. Soru çözmede karşılaşılan güçlükler, çözümlerde yapılan yanlışlar ve soru çözüm teknikleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Öğrencilerde, saygı, sevgi ve vefa duygularını geliştirmek için, ilim, hikmet, sanat ve spor alanlarından rol-model olacak örnek şahsiyetler okullara davet edilir veya ziyaret edilir.

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı Mayıs ay KTS (Kalite Takip Sistemi) etkinlikleri kapsamında 2022 yılı Süleyman Celebi yılı olarak kabul edilmiştir. Bu nedenle öğrencilere sevgi, saygı,  barış, inanç, ahlak, hoşgörü gibi erdemleri kazandırmak amacıyla etkinlikler düzenlenmiş ve  bu kapsamda Süleyman Çelebi'yi anmak amacıyla öğrencilere Süleyman Çelebi'nin hayatıyla ilgili  sunum  yapılmıştır. Süleyman Celebi ve onun ölümsüz eseri dolayısıyla Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v ) hayatı ve düşünceleri öğrencilerimizle paylaşılmıştır.

May

Kur'an Okuma Odası oluşturularak öğrenciler Kur'an okumaya teşvik edildi.

May

TBMM'nin 103. kuruluş yıl dönümünde, Atatürk'ün ülkemiz ve dünya çocuklarına armağan ettiği  23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı kutlu olsun..

Nis

Okulumuzda Ramazan ayında "Ramazan Sandığı" etkinliği hayata geçirildi. Bu etkinlikle öğrencilerimize yardımlaşma ve paylaşma gibi değerlerimiz hatırlatıldı.

Nis

"Mentörlük ve Öğrenci Koçluğu Eğitimi"nde  amaç öğrencilerin başarısını desteklemek için mesleki yaşamlarında koçluk becerilerini kullanarak, deneyimsel öğrenme yoluyla öğretmenlerin yeterliliğini ve güvenini arttırmaktır. Bu amaç doğrultusunda okul ve sınıf öğrencinin gelişimini destekleyen öğretmen ve öğrenci arasında kurulan güç birliğinden oluşan bir öğrenme ortamıdır. Bu kapsamda okulumuzda öğretmenlerimize yönelik "Mentörlük ve Öğrenci Koçluğu Eğitimi" verildi.

Nis

Okulumuzda sosyo-kültürel, sanatsal ve sporsal etkinlikler yapılmaktadır.

Okulumuzda düzenlenen voleybol turnuvasından fotoğraflar

Nis

Kur'an-ı Kerim'in ana konuları ve muhtevasına yönelik, öğrencilere ilgili ders öğretmenince  seminerler düzenlendi.

Nis

Seminerde bir öğretmenin kendisini mesleki ve kişisel alanda sürekli olarak geliştiren kendisini geliştirmeyle ilgili fırsatları ve olanakları araştıran ve değerlendiren, bilgi ve yaşamayı öğrenen bir kişilik özelliğine sahip olması gerektiği vurgulanmakla birlikte öğrencilerin sosyal ve kültürel farklılıklarını, yaptıklarını ve ilgilerini dikkate alarak en yüksek düzeyde öğrenmeleri ve gelişmeleri için çaba harcamaları gerektiği vurgulandı.

Nis

Kalite Takip Sistemi çalışmaları kapsamında 8. sınıf öğrencilerimize yönelik akademik başarı, verimli ders çalışma teknikleri, motivasyon, zamanın kullanımı, sınav kaygısı ve LGS sınav sistemleri ile ilgili seminerler verilmiştir.

Nis

8. sınıf öğrencilerimize yönelik seviye tespit sınavı uygulandı. Değerlendirme yapılarak sonuçları öğrenci ve velilerimizle paylaşıldı.

Nis

E-okul, MEBBİS, EBA uygulamaları, dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr, dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr, dogm.eba.gov.tr  siteleri tanıtıldı.