Suçatı İmam Hatip Ortaokulu

Suçatı Mahallesi Suçatı Sokak No 1 DARGEÇİT/MARDİN
Vizyon
"EĞİTİMDE KALİTE, KALİTEDE ZİRVEYE..." "Toplumsal erdemi yakalamış, etik kuralları benimsemiş, demokratik düşünce yapısı ve evrensel değerlere sahip, kararlı, inançlı, ilkeli, başarıya koşmaktan zevk alan bireylerin yetiştiği; uygulamaya koyduğu modern eğitim yaklaşımlarıyla öğrenmeyi öğrenen ve öğreten, sportif, sosyal, kültürel ve bilimsel çalışmalarıyla bölgemize ışık tutan, ulusal ve uluslararası örnek bir kurum olmak."
Misyon
Misyonumuz, bütün çalışanlarımız ve öğrencilerimizın "onlar" ve "biz" kavramı yerine "takım ruhuna" inanması,takım arkadaşlarının eksikliklerini tamamlamaya çalışması bilincini kazandırmaktır. İnsanlık değerlerinin önemini kavramış ve davranış haline getirmiş, her alanda bilginin gücünü yanına alan,bilginin paylaşıldıkça çoğaldığını bilen, paylaşma ve işbirliğine açık bir nesil yetiştirmek, öncelikli görevlerimiz arasındadır. İdeal oluşturmak isterken öğüt vermekten ziyade örnek olunması gerektiğine inanan, kendilerinden emin, doğruları yaptıklarında alacakları cevaplardan korkmayan, gerekenleri yerine getirmede endişeleri olmayan bir zihin yapısına sahip bireyler yetiştirme amacındayız. Verilen eğitimle, öğrencileri bir üst öğrenime hazırlamaya, hayata atıldıklarında bu eğitimin "işlerinin anahtarı" ve "ekmeklerini kapısı" olması yolunda temel niteliklerle niteliklerle kuşatmaya çalışıyoruz.
...
08.20-15.05