Okulumuzun Tarihçesi

Suçatı İmam Hatip Ortaokulu, Mardin'in Dargeçit ilçesine bağlı kırsal mahalle olan Suçatı'nda yer almaktadır. Dargeçit'e12 km uzaklıkta bulunan mahallede 2019 yılında açımasına karar verilen okulun bünyesinde ilkokul ve ortaokul sınıfları da bulunmaktadır. Suçatı İmam Hatip Ortaokulu,  mahallenin kuruluşu ile eşdeğer tarihe sahip taş duvar yapılı ve iki derslikli okul binasının ilkokul ve ortaokul sınıfları için yetersiz kalması üzerine 2019 yılında okulun yenında bulunan karakolun yıkılması ise inşa edilen yeni okul binasına taşındı.

Yeni okul binası 12 derslikten oluşmaktadır. Okulda spor salonu, fen laboratuvarı ve kütüphane bulunmaktadır. Okulun bünyesinde anasınıfları ile beraber 86 öğrenci eğitim öğretim görmektedir.

Okulda 2020-2021 eğitim öğretim yılı itibariyle 1 Anasınıfı, 2 birleştirilmiş ilkokulu sınıfları (1. ve 2. sınıflar ile 3 ve 4. sınıflar), 3 İmam Hatip Ortaokulu sınıfı (5, 6 ve 7. sınıflar) ve 1 adet ortaokul sınıfı (8. sınıf) bulunmaktadır.

Okulda müdür, müdür yardımcısı, 9 öğretmen ve 2 İŞKUR hizmetlisi görev yapmaktadır.

Yayın: 30.04.2021 - Güncelleme: 30.04.2021 11:36 - Görüntülenme: 195