Etiket Sonuçları: Öğrenci ve Ebeveynlerin Gözünden Pandemi Döneminde Eğitim

Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV), tüm dünyanın birlikte geçtiği kritik koronavirüs sürecinde Türkiye'deki en büyük toplumsal kesim olan ebeveynlere ve öğretmenlere odaklanan "Pandemi Döneminde Gündelik Pratikler, Algı ve Eğitim İhtiyaçları Araştırması"nın raporunu yayınladı. ÖRAV tarafından tasarlanan ve yürütülen araştırma kapsamında, Covid-19 pandemisine bağlı karantina ve uzaktan eğitim sürecinin öğretmen ve ebeveynlerde yarattığı etki ile öğretmen ve velilerin genel durum ve ihtiyaçlarının saptanması hedeflendi. Mayıs-Temmuz 2020 tarihleri arasında 3.757 kişi ile online mecralar üzerinden gerçekleştirilen araştırmaya katılanların yüzde 52'si öğretmen veya eğitimci, yüzde 26'sı veli/ebeveyn, geri kalan yüzde 22'si ise kendisi de öğretmen olan ebeveynlerden oluşuyor.